top of page
Om mig.jpeg
  • Instagram
  • Facebook
  • Pinterest

Jag som står bakom ”Fröken Reggio” heter Ann-Sophie Petersen. Varför jag kallar mig Fröken Reggio är för att jag brinner för att arbeta utifrån ett forskande arbetssätt där elevernas val, förkunskaper, tankar och teorier är viktiga. 

 

Jag har arbetat 8 år som förskollärare och är inne på mitt 6:e år som lärare. När jag arbetade i förskolan fördjupade jag mig i Reggio Emilia filosofin och jag har nu förmånen att få arbeta på en skola med Reggio Emilia inspiration. 

Jag har vunnit Nacka kommuns pris ”Fjädern”, där man skulle skriva och berätta om ett utvecklingsprojekt. Då skrev jag en text om ”Naturvetenskapligt utforskande ur ett transiciplinärt perspektiv”. För prispengarna åkte jag på studiebesök till Reggio Emilia. Jag har även läst flera kurser med pedagogisk dokumentation på universitetet på avancerad nivå.

 

Jag älskar att sitta och pyssla med och skapa mitt eget material. Ännu roligare är det när jag kan dela med mig av det till andra, vilket jag gör på TeachAcademy.se och  Skolmagi.se. Tycker också att det är roligt att arbeta med digitala verktyg och lura hur jag kan använda dem med eleverna. Att vara kreativ och lära mig nya saker är ett måste för mig.

 

Om ni inte redan gör det så följ mig gärna för inspiration, idéer och uppdatering om mitt material på Facebook, Pinterest och Instagram.

Om Fröken Reggio

bottom of page